Κ. Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της, πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια”

Άνοιξαν σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με το πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Αρχαία αγορά και το μουσείο ύστερα από την τρίμηνη απαγόρευση λόγω κορονοϊού.

Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς αρχαιολογικού χώρους και ανοιχτά μουσεία. Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες Έλληνες και ξένους”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας σαφές μήνυμα για την ασφάλεια των επισκεπτών θέτοντάς την ως πρώτη προτεραιότητα.

Παράλληλα διατύπωσε τη θέση ότι η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, έχοντας σταθερά ως προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας κι επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομένων.

«Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στα μνημεία της αγοράς από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Στην Αρχαία Αγορά ο πρωθυπουργός

       

 

         

 

     

 

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *