Ξεκίνησαν οι πτήσεις σε ετοιμότητα τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Σε ετοιμότητα τα αεροδρόμια καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Στις αφίξεις το διάστημα 15-30 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσων εισέρχονται εκτός λίστας EASA, θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια και θα συνίσταται αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής για μια ημέρα, ενώ σε περίπτωση θετικού τεστ ο ταξιδιώτης θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.


Τεστ θα γίνονται σε όλους όσους φτάνουν από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ σε κάθε περίπτωση οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα μας από την 1η Ιουλίου, θα συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι και δικλείδες ασφαλείας.

Από τη Δευτέρα 15/6 πυκνώνουν οι διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο όλους αυτούς τους μήνες δεχόταν διεθνείς πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, και μάλιστα, μέχρι τις 30/6 αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία.


Από 1/7 θα ξεκινήσουν οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ θα υπάρξει διαμόρφωση με την Ε.Ε της λίστας τρίτων χωρών.

Πτήσεις από Ντίσελντορφ

Στις 17 Ιουνίου ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη ενώ ακολουθεί η Ελλάδα την 1η Ιουλίου.

Σήμερα το πρωί απογειώθηκε η πτήση TUI Fly 2312 από το Ντίσελτορφ Τις ερχόμενες 20 ημέρες θα απογειωθούν και άλλες πτήσεις.

       

 

Για θαλάσσιες και χερσαίες αφίξεις

Από 1/7 θα επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια.


Σχετικά με τις χερσαίες αφίξεις, το διάστημα 15-30 Ιουνίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Β. Μακεδονία ενώ ανοικτά θα είναι τα σύνορα με Βουλγαρία.


Στις 1/7 αίρονται οι περιορισμοί στις χερσαίες αφίξεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ενώ μέχρι τότε θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για την Τουρκία.

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *