Η ΣΕΦ GIOLANDA GONIO Προτείνει! ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΞΙΦΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

 

 

Λαχταριστά, όμορφα και νόστιμα σουβλάκια ξιφία που θα σας ενθουσιάσουν! Ακολουθήστε τη συνταγή της Σεφ Γιολάντας και κάνετε τις ετοιμασίες στη κουζίνα, στη βεράντα ή όπου εσείς επιθυμείτε και καλέστε τους αγαπημένους σας στο τραπέζι σας. Η πρωτοτυπία θα τους μαγέψει…

 

 

Υλικά για 4 άτομα

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

8 μακριά κλαράκια δενδρολίβανου 12. 15 εκ, το καθένα

η 8 καλαμάκια για σουβλάκι

4 φέτες φρέσκου ξιφία

300 γρ. ρώγες από σταφύλι ροζέ

ή από αλλη ποικιλία χωρίς κουκούτσια

1 μέτρια μαραθόριζα

4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο η ελαιόλαδο

4 αραβικές πίτες η πίτες για σουβλάκι μεσαίου μεγέθους

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κουτ.γλυκού ξύσμα κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

1/2 φλιτζ. τσαγιού σησαμέλαιο

1/3 φλιτζ. Ψιλοκομένος μαιντανός [τα φυλλαράκια]

τα φυλλαράκια δενδρολίβανου που θα αφαιρέσουμε απο τα κλαράκια

ψιλοκομμένα λίγο χοντροκοπανισμένο πράσινο πιπέρι

2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αφήνουμε κατά μέρος.

 

 

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Αν χρησιμοποιήσουμε κλαράκια δεντρολίβανου αντί για για ξύλινα καλαμάκια, τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε από τα φύλλα τους αφήνοντας μια τούφα στη μία άκρη. Τα φύλλα που αφαιρέσαμε θα τα ψιλοκόψουμε και θα τα ανακατέψουμε με το λαδολέμονο.

 

Κόβουμε την κάθε φέτα σε 6 κύβους και πετάμε το κεντρικό κόκαλο. Περνάμε σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου [η καλαμάκι] 3 κομμάτια ξιφία εναλλάξ με 2 ρώγες σταφυλιού.

 

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ανοξείδωτο ταψί η σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με το μισό λαδολέμονο. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα σουβλάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

Κόβουμε τη μαραθόριζα σε λεπτές φέτες στον τρίφτη για το λάχανο και τις βάζουμε σε μπολ με νερό και παγάκια για 20 λεπτά για  να παραμείνουν τραγανές,  Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.  Στραγγίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα αλείφουμε με το σησαμέλαιο η το ελαιόλαδο . Ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 2 από την άλλη.

 

Αλατοπιπερώνουμε τις πίτες και τις ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 2  3 λεπτά. Μόλις ψηθούν τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις φέτες μαραθόριζας με τις ρώγες σταφυλιού που περίσσεψαν από τα σουβλάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μερικές κουταλιές από το υπόλοιπο λαδολέμονο.

 

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις λωρίδες πίτας και συνοδεύουμε με τη σαλάτα μαραθόριζας  σταφυλιού Περιχύνουμε με το υπόλοιπο αρωματικό λαδολέμονο.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *