Ααρνί σκορδάτο

ΑΡΝΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ, ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΣΑΛΑΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΑΘΟΥ, σας προτείνει η Σεφ Γιολάντα Γκόνιο

 

Η Σεφ Γιολάντα Γκόνιο προτείνει…

 

Μια υπέροχη πρόταση για το τραπέζι σας!

Το Αρνί Σκορδάτο, οι Κοτολέτες Φαγκριού, τα Μυρωδικά, η Σαλάτα ρεβίθια με σπανάκι και η Σαλάτα Μάραθου, θα σας απογειώσουν, είναι μια εξαιρετική πρόταση της Σεφ μας, Γιολάντα Γκονιο, είτε για γιορτές είτε για ένα Σαββατοκύριακο με φίλους που θα τους ξετρελάνετε…

ΑΡΝΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ

Για καλύτερη γεύση μαρινάρετε το αρνί από την προηγούμενη μέρα

3 περίπου κιλά αρνίσια σπάλα χωρίς κόκκαλο ανοιγμένη

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

3 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού

1/3 φλιτζανιού χυμός λεμονιού

1/2 κουταλάκι ξερά φύλλα βασιλικού

1/2 κουταλάκι ρίγανη 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι ξερό άσπρο κρασί

Εκτέλεση

Ανοίξτε το κρέας Κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και χώστε το μέσα στο κρέας σε διάφορα μέρη. Βάλτε το κρέας σε ενα μεγάλο μπολ περιχύστε το με την μαρινάδα και βάλτε το στο ψυγείο όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα βγάλτε το από την μαρινάδα και σκουπίστε το. Βάλτε το στο σημείο της σχάρας του μπάρμπεκιου με τη χαμηλότερη θερμοκρασία και ψήστε το περίπου 50 λεπτά γυρνώντας το και αλείφοντάς το με την μαρινάδα

ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Το μείγμα των μυρωδικών μπορεί να ετοιμαστεί μια μέρα νωρίτερα, Βάλτε το στις κοτολέτες 12 ώρες πριν ψήσετε, Θα χρειαστεί να βράσετε 1/3 του φλιτζανιού ρύζι

10 κοτολέτες κοτόπουλο

1 φλιτζάνι βραστό ρύζι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξύσμα λεμονιού

1/4 κουταλάκι κύμινο τριμμένο

2 μεγάλες ντομάτες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Ανακατώστε ρύζι, κρεμμυδάκια, ξύσμα και κύμινο. Πατήστε το μείγμα να κολλήσει στην μια πλευρά της κάθε κοτολέτας και βάλτε από πάνω μια φέτα ντομάτα. Τυλίξτε την κάθε κοτολέτα σε ένα λαδωμένο κομμάτι αλουμινόχαρτου όπως στην φωτογραφία και ψήστε περίπου για 30 λεπτά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΘΙΒΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

1.1/2 φλιτζάνι ξερά ρεβίθια

1/2 κιλό σπανάκι

1μαρούλι

1 αγγούρι

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΡΕΣΙΓΚ

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

2 κουταλιές άσπρο ξύδι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουτάλακι μουστάρδα

1 κουταλι χυμό λεμονιού

2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Μουλιάστε τα ρεβύθια σε νερό όλη τη νύχτα. Στραγγίστε, ξεπλύνετε και βράστε τα για 10 λεπτά μετά Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε 50 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε, ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε να κρυώσουν. Ανακατώστε τα ρεβύθια με το σπανάκι και σερβίρετε. Πάνω στα φύλλα των μαρουλιών περιχύστε με το ντρέσιγκ πριν σερβίρετε

Πικάντικο ντρέσιγκ

Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε ξύδι, χυμό λεμονιού, ζάχαρη, μουστάρδα και δυόσμο.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΑΘΟΥ

2 Βολβοί μάραθου, κομμένοι σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες

1 μαρούλι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 αγγούρι ξεφλουδισμένο

ΝΤΡΕΣΙΓΚ

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1/4 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες, κόψτε το αγγούρι σε λωρίδες, κόψτε με το χέρι το μαρούλι. Ανακατώστε όλα τα λαχανικά, περιχύστε το ντρέσιγκ και ανακατώστε

Ντρέσιγκ

Για το ντρέσιγκ βάλτε όλα τα υλικά στο σέικερ, χτυπήστε καλά

..και καλή σας όρεξη!

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *