mosxari-salpicao-giolanda-gonio-athensupdategr

Η Σεφ Giolanda Gonio προτείνει Μοσχαράκι Σάλπικαο

Μοσχαράκι Σάλπικαο (salpicao).

 

giolanda-gonio-mosxaraki-athenssupdategr

 

 

Υλικά:

1/2κιλό φιλέτο μοσχάρι

6 κουταλιές της σούπας Worcestershire Sauce

3 κουταλιές της σούπας σόγια σος

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένα και τριμμένο

1/2 κτλ.μαύρο πιπέρι και 1/4 κτλ αλάτι

1/4 μπούκοβο

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

 

 

 

Εκτέλεση

 

Μέσα σε ένα μπολ μαρινάρουμε το κρέας στο αλάτι, βάζουμε πιπέρι, το 1/2 σκόρδο το Worcestershire sauce. Όλα αυτά τα αφήνουμε μέσα στο μπόλ για 30 λεπτά.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με πιρούνι όπως τη ζάχαρη, το Worcestershiresauce, τη σόγια, το μπουκοβο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το μπόλ το βάζουμε στην άκρη.

Μετά σουρώνουμε το κρέας. Μετά βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε σκόρδο μέχρι

να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βγάζουμε το σκόρδο από το λάδι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι. Το βάζουμε κι αυτό στην άκρη

Στο ίδιο λάδι βάζουμε το κρέας το τσιγαρίζουμε για 3 με 4 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας ρίχνουμε μέσα το μαρινάρισμα από το πρώτο μπολ

Ανακατεύοντας στη συνέχεια το κρέας για 7 λεπτά ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το δεύτερο μπολ που είχε τη ζάχαρη.

Μετά επιμένουμε ανακατεύοντας συνεχώς για πάλι για 7 λεφτά.

Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα σκόρδα επάνω στα κρέας. Σερβιρίστε το με ρύζι Τζάσμιν.

 

 

Καλή σας όρεξη.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.