mosxari-asado-giolanda-gonio-athensupdategr

Χοιρινό Ασάδο από τη Σεφ Giolanda Gonio

Χοιρινό Ασάδο από τη Giolanda Gonio

sef-giolanda-gonio-sintages-asado-athensupdategr

 

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινό πλάτη κομμένο σε φέτες
2 Πατάτες μεγάλες κομμένες φέτες
2 Κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 Φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες
1 Κύβο κνορ
2 Κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
10 Κόκκους πιπέρι
6 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 Ποτήρια του κρασιού νερό
Μισό χυμό λεμονιού

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

sef-giolanda-gonio-mosxari-asado-athensupdategr

Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετά τις βάζουμε πάνω σε ένα χαρτί στην
άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας μας μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν το βάζουμε κι αυτό
στην άκρη. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν άρωμα. Μετά βάζουμε μέσα τις τομάτες,
το χυμό λεμονιού, τον κύβο κνορ και αφού πάρουν μια βράση, ρίχνουμε μέσα το χοιρινό, το
θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού και τρία ποτήρια (κρασιού), νερό. Στη συνέχεια τα αφήνουμε
να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα το κρέας, βάζοντας από κάτω και γύρω-γύρω από την πιατέλα τις
πατάτες. Από πάνω βάζουμε δύο κλωνάρια θυμάρι.

 

…και καλή σας όρεξη!

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *