Επισκεψιμότητα, ψηφιακό περιεχόμενο, τα οφέλη για τους συμμετέχοντες. Γράφει ο Βασίλης Τακτικός

 

 

Είναι αυτονόητο για τον καθένα που ασχολείται με την οικονομία του διαδικτύου, ότι βασικό κριτήριο της επιτυχίας, είναι η επισκεψιμότητα. Από αυτόν τον όρο. εξαρτάται κατά πολύ και η βιωσιμότητα ενός ιντερνετικού εγχειρήματος. Με την επισκεψιμότητα διαχέονται τα οφέλη προς τις επιχειρήσεις και τους χρήστες συγκεκριμένων πληροφοριών και γνώσης.

 

Η επισκεψιμότητα εξαρτάται βέβαια από τον πλούτο του ψηφιακού περιεχομένου που έχει αναρτηθεί, αλλά και από τους συμμετέχοντες σε μια πλατφόρμα. Όσο περισσότεροι συμμετέχοντες υπάρχουν, τόσο πιο ισχυρή είναι η εμβέλεια. Το ψηφιακό περιεχόμενο είναι επομένως το κλειδί.

 

Σε τι συνίσταται το ψηφιακό περιεχόμενο; Συνίσταται σε μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ένα wiki, γύρω από τα θέμα θεωρίας και εφαρμογής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Υπάρχει ψηφιακό περιεχόμενο συμβουλευτικής υποστήριξης και σχεδιασμού, ένα επιμορφωτικό υλικό στον τομέα αυτό. Οι δράσεις και το έργο των φορέων που κοινοποιείται καθώς και η απεικόνιση των προϊόντων που είναι προς συναλλαγή.

 

Επιπλέον, δημιουργείται κοινωνικό και πολιτιστικό ψηφιακό περιεχόμενο δημιουργικής αξιοποίησης, του ελεύθερου χρόνου και της εθελοντικής συνεισφοράς στην ποιότητα ζωής.

 

 

Το ψηφιακό περιεχόμενο, σε σχέση με την οργανωτική καινοτομία και την καινοτομία σε νέες μορφές απασχόλησης. Εδώ το κλειδί είναι το υποκείμενο που κάνει το έργο.

 

Αν το υποκείμενο είναι απλώς μια επιχείρηση, χρειάζονται τεράστια κεφάλαια, να συλλάβει το περιεχόμενο, να το επεξεργαστεί και να το αναδείξει. Όταν όμως το υποκείμενο είναι συλλογικό, η συνεισφορά και το κόστος επιμερίζονται σε πολλούς έτσι ώστε το εγχείρημα να είναι βιώσιμο.

 

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες είναι : 1. Η επικοινωνία και η προβολή του έργου του κάθε φορέα. 2. Η συμβουλευτική υποστήριξη και μοντέλα εφαρμογών δράσης. 3. Η συνδημιουργία και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου. 4. Υποστήριξη του υφιστάμενου επιμορφωτικού προγράμματος – Μέντορες για την κοινωνική οικονομία. 5. Η δικτύωση clusters και ενέργειες με στόχο τη μείωση του κοινωνικού κόστους των κοινωνικών επιχειρήσεων. 6. Δημιουργία κοινοτήτων επιχειρηματικότητας όπως π.χ ενεργειακές κοινότητες.

 

 

Ο Βασίλης Τακτικός είναι πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας βιβλίων κοινωνικής οικονομίας.
Είναι συντονιστής του Πανελλήνιου παρατηρητηρίου και δικτύου αλληλέγγυας οικονομίας και βασικός εισηγητής στα συνέδρια του χώρου. Τελευταία αρθρογραφεί στο Times news. Βρίσκεται σε πλατφόρμα επικοινωνίας με δρώντες κάθε Δευτέρα υπό το INMEKO

Το ΙΝΜΕΚΟ παρέχει θεωρητική επιστημονική και πρακτική υποστήριξη στη Πανελλήνια Σύμπραξη κοινωνικής οικονομίας ΠΕΣΚΟ ενώ, συνεργάζεται για τα θέματα αυτά με Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο θεσμοθετημένο «Ανοικτό Συνέδριο της κοινωνίας Πολιτών για την κοινωνική οικονομία». Οι δράσεις του ΙΝΜΕΚΟ είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών εφαρμοσμένες καινοτόμες προτάσεις και μεθοδολογίες για να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ανεργία, η επιδείνωση του περιβάλλοντος και αλλά κοινωνικά προβλήματα.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *