Βόλτα στην Πλάκα, μετά το άνοιγμα της εστίασης. Γράφει η Μαρία Άνθη

 

 

Μετά από μήνες εγκλεισμού και περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, μετά το άνοιγμα της εστίασης κάναμε μια βόλτα στο κέντρο. Θέλαμε να απολαύσουμε την άνοιξη, τον ήλιο, τα παλιά αλλοτινά μας μέρη που τόσο μας έλειψαν και ναι, να εκτιμήσουμε τη ζωή, που είναι ένα δώρο για το καθένα μας. Μια ζωή που θέλει όμως θέληση, και προσοχή με περισσή τέχνη ώστε να μπορέσει κανείς να την κρατήσει με υπευθυνότητα. Κι όπως η ζωή συνεχίζεται, έτσι κι ο κόσμος συνέχισε τη βόλτα, τα πειράγματα, το περπάτημα την απόλαυση στην όμορφη Αθήνα.

 

         

 

 

 

Μια ηλιόλουστη μέρα, πήραμε τους δρόμους της Πλάκας. Βρεθήκαμε στην οδό Αδριανού στο θησείο. Θαυμάσαμε το μνημειώδες Αδριάνειο Οικοδόμημα το “Πάνθεο”, κατεβήκαμε στην Αιόλου, θαυμάσαμε από μακριά την Ακρόπολη, τα σοκάκια, τον κόσμο, την κίνηση, τη θέα, εμάς τους ίδιους που επιτέλους “αναπνεύσαμε” την ελευθερία, όσο αυτό κατέστη δυνατόν.

 

           

 

 

Το Αδριάνειο “Πάνθεο”

 

      

 

 

Οι μασκούλες δεν έλειψαν, ούτε και τα μηνύματα με SMS στο 13033. Έξι μήνες λουκέτο στα μαγαζιά δεν είναι και λίγο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αναμένεται να καταργηθεί το SMS μετά τις 15 Μαΐου, με την μετακίνηση εκτός νομού και το άνοιγμα του τουρισμού. Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου, ανοίγουν τα σχολεία όλης της χώρας. Μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων επιστρέφουν στα θρανία.

 

          

 

Θα γεμίσει από ζωή η πλατεία στη γειτονιά, κίνηση και μποτιλιάρισμα θα έχουμε πάλι στους δρόμους ενώ με χαρά θα περπατάμε και πάλι, σε στενά δρομάκια, στου κέντρου τα καφενεδάκια. Αφήνοντας μας, όλα αυτά μια γλυκιά ανάμνηση σαν αυτή που νιώσαμε κι εμείς στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στην οδό Αθηνάς εκεί όπου καταλήξαμε, αφού πριν περπατήσαμε στο γραφικό δρομάκι της οδού Αδριανού… έχει περάσει από εκεί, κόσμος και κοσμάκης… δρόμοι είναι αυτοί αγαπημένοι!

 

Δρόμοι Αγαπημένοι

 

       

Αδριανού                                                                           Τέρμα  Ερμού                     Μοναστηράκι                        Τέρμα Αιόλου

 

Φωτογραφίες –  Μαρία  Άνθη

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *