Το πρωί στην οδό Μιχαήλ Βόδα

 

Το πρωί σαν πας στην οδό Μιχαήλ Βόδα βλέπεις το δρόμο με ανθισμένα δένδρα. Κοιτάς κι ολόγυρα θαυμάζεις τη φύση που “ζωγράφισε”.

Βρίσκεσαι στη Μιχαήλ Βόδα και Περγάμου, και βλέπεις το σπίτι που κάποτε έζησε ο Αλέκος Σακελλάριος προχωράς και ο δρόμος, είναι σπαρμένος μπροστά σου με πέταλα από τα ανθισμένα πανύψηλα δένδρα. Είναι πρωί και θέλεις όλη την οδό αυτή να τη διασχίσεις.

Τα  δέντρα έχουν αγκαλιάσει τις πολυκατοικίες είναι μια ανάσα δροσιάς στο πυκνοκατοικημένο κέντρο. Ανάμεσα στις φυλλωσιές ξεπροβάλλουν τα τελευταία εναπομείναντα σπίτια μιας Αθήνας που πέρασε και έμειναν μόνα με τις αναμνήσεις τους.

Ο ήλιος αφήνει παντού τις σκιές του και εμείς σας παρουσιάζουμε τη Μιχαήλ Βόδα είναι πανέμορφη ποιος όμως ήταν ο Μιχαήλ Βόδας θα διαβάσετε στο τέλος αυτής της όμορφης περιγραφής των εικόνων του athensupdate.gr 

 

 

                        

Εδώ έζησε ο Αλέκος Σακελλάριος 

 

                                 

 

 

                              

 

                                   

 

                             

 

 

                                 

 

 

Σούτσος Μιχαήλ (Βόδας)     

 

Ο Σούτσος Μιχαήλ (Βόδας), απεικονίζεται σε έγχρωμη λιθογραφία. Βιογραφικά στοιχεία: Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1784 και απεβίωσε στην Αθήνα το 1864. Το 1812 διορίστηκε στη θέση του διερμηνέα της Υψηλής Πύλης και το 1819 τοποθετήθηκε από τον σουλτάνο ηγεμόνας της Μολδαβίας, θέση που κατείχε ως το 1821.

Μυημένος στη Φιλική Εταιρία, υποστήριξε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, όταν εκείνος εισέβαλε στη Μολδαβία, διαθέτοντας τη φρουρά και χρήματα. Μετά την κάμψη του κινήματος αφορίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπως και ο Υψηλάντης.

Προσπαθώντας να διαφύγει, συνελήφθη στην Αυστρία και φυλακίστηκε. Αργότερα, φιλοξενήθηκε στη Γενεύη από τον φιλέλληνα τραπεζίτη Εϋνάρδο, φροντίζοντας να ενισχύει τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. Υπηρέτησε το νεοϊδρυθέν ελληνικό κράτος ως πρεσβευτής και ως σύμβουλος επικρατείας.

 

Πηγή: Φωτόδεντρο

Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *