Στάση Sinthasana

Γιόγκα για χαλάρωση, συγκέντρωση και διαλογισμό από τον Ηλία Κατσιάμπα

Από τις πάμπολλες θεραπευτικές επί το πλείστον στάσεις της γιόγκα, υπάρχουν κι ορισμένες που για σειρά λόγων είναι και οι μόνες ενδεδειγμένες για χαλάρωση-αφαίρεση, για συγκέντρωση και για διαλογισμό.

Κυρίαρχες μεταξύ αυτών είναι οι κάτωθι:

Πανταμσάνα ή Λωτός, Σιντχασάνα ή ολοκληρωμένη στάση, Σβαστικασάνα ή Ευοίωση στάση, Σουκχασάνα ή στάση σταυροποδιού ή εύκολη στάση, Βαζρασάνα ή Στάση του διαμαντιού και Σαβασάνα ή Στάση της Χαλάρωσης ή Στάση του πτώματος.

Στάση Sinthasana. Κατάλληλη διαλογιστική στάση

Στάση Savasana ή ορθή θέση για αφαίρεση-χαλάρωση

Στάση Vazrasana ή θέση Διαμάντι

Ηλίας Κατσιάμπας
Στάση Sinthasana
Yonga Ηλίας Κατσιάμπας
Στάση Savasana
Ηλίας Κατσιάμπας
Στάση Vazrasana

Ηλίας Κατσιάμπας

Βιογραφικό Σημείωμα Ηλία Κατσιάμπα

Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας είναι δάσκαλος της Εσωτερικής Φιλοσοφίας και των σημαντικών μονοπατιών της Γιόγκα με πολυετή διδακτική εμπειρία 30 ετών (1990-2020), μαθητής επί δεκαετία (1983-1993) και εκπαιδευτής του Δασκάλου και σύγχρονου Έλληνα φιλόσοφου-μύστη Νικολάου Μαργιωρή (1913-1993), με διπλώματα σπουδών από το Ομακοείο Αθηνών και την International Yoga Teachers Association (IYTA). Επίσης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ).

Έχει δημοσιογραφική θητεία είκοσι έξι ετών, διετέλεσε εταίρος, επί διετία διευθυντής και επί 26ετία έκδοτης της καθημερινής εφημερίδας των Τρικάλων «Η ΕΡΕΥΝΑ». Είναι συγγραφέας και εκδότης 15 φιλοσοφικών έργων, 4 εκ των οποίων έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν στην αγγλική γλώσσα, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, μέσω της παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας της Amazon και του Smashwords. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Στο Ν. Μαργιωρή διδάχθηκε πρωτίστως Ράτζα, Κάρμα, Γκνάνι, Κουνταλίνη, Μπάκτι, Κρίγια κ.α. Γιόγκα και πλήθος άλλων εσωτερικών γνώσεων σε ποικίλα θέματα: Εσωτερικής Φιλοσοφίας-Θεολογίας, Αποκρυφολογίας-Μυστικισμού, Υπνωτισμού-Ορθοψυχισμού, Επιστημονικού Πνευματισμού, Εσωτερικής Θεραπευτικής, Εσωτερικής Μύησης, Αστρολογίας-Αστροσοφίας, Διαλογισμού κ.α.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1992 ίδρυσε το πνευματικό κέντρο Ομακοείο Τρικάλων, το οποίο και εγκαινίασε ο Ν. Μαργιωρής, ενώ από το 1999 δραστηριοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη (Ομακοείο Θεσσαλονίκης).

Τον Ιούλιο του 2012 μαζί με συνεργάτες και μαθητές του ίδρυσε το Σωματείο «Ακαδημία Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο» προς απότιση φόρου τιμής στον Δάσκαλό του και πληρέστερη αξιοποίηση τού πολύπλευρου φιλοσοφικού, πρακτικού και συγγραφικού του έργου (πλέον των 180 φιλοσοφικών, πνευματικών και πρακτικών συγγραμμάτων).

Ακράδαντη πεποίθησή του είναι ότι η Γιόγκα αποτελεί πλήρη φιλοσοφική και πρακτική επιστήμη-νοητική τέχνη που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πλειονότητας των ανθρώπινων ψυχοσυνθέσεων για ευεξία, υγεία, αυτογνωσία, αρμονία και πνευματική ανέλιξη.

Πρεσβεύει επίσης και επισημαίνει την ύψιστη ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας για τη δημιουργία Υγιών και Ισορροπημένων Νοών κι ενός αληθινά Νέου Πνευματικού Ανθρώπου με ολιστική αντίληψη-αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και να ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της ανθρωπότητας.

www.omakoio.gr

http://www.omakoio.gr/index.php/15-erga-ilia-katsiampa/5-vivlia

Email: omakoeio@gmail.com ή omakoio@omakoio.gr

Post Author: athensupdategr

1 thought on “Γιόγκα για χαλάρωση, συγκέντρωση και διαλογισμό από τον Ηλία Κατσιάμπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *