Φώφη Γεννηματά με τα μάτια Ερμητικά κλειστά

Φώφη Γεννηματά, Με τα Μάτια Ερμητικά Κλειστά. Πολιτική Ανάλυση Μαρία Άνθη

 

Την ώρα που η ΝΔ απογειώνεται, καθώς παίρνει όλα τα μέτρα κρατικού παρεμβατισμού για τη στήριξη της εργασίας του κοινωνικού κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται, η σοσιαλδημοκρατία θα μπορούσε να απογειωθεί κι εκείνη διότι παίρνονται μέτρα που προέρχονται από το χώρο της καθώς αυτή τα έχει εφαρμόσει πρώτη στο παρελθόν και σε όλη την Ευρώπη.

Εντούτοις όμως η Ελληνική σοσιαλδημοκρατία κοιμάται, βρίσκεται σε ύπνωση, οι δε προτάσεις της, σποραδικές και αμυδρές δίχως πολιτικό σθένος.

Η Ελληνική σοσιαλδημοκρατία με ηγέτη τη Φώφη Γεννηματά περιορίζεται σε πλαδαρές προτάσεις του κόμματός της. Την ώρα που ο Μητσοτάκης κάνει βήματα προοδευτικά καλώντας κόσμο – στελέχη από το κεντροαριστερό χώρο, η Φώφη Γεννηματά έχει κλείσει ερμητικά τα μάτια στον κοινωνικό της χώρο, ερμητικά κλειστές είναι και οι πόρτες του ΚΙΝ.ΑΛ

Παρόλο που δέχεται προτάσεις από κοινωνικά κινήματα, αποφεύγει μέσα στο κίνημα να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Παγώνει κάθε διαδικασία παραγωγής πολιτικής μέσα στο κόμμα και περιορίζεται σε ανιαρές δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης. Τούτο σημαίνει ότι δεν έχει την πολιτική διορατικότητα κι εκτός από τα μάτια έχει και τα ώτα κλειστά.

Και διερωτάται κανείς, μα δεν ακούει ούτε αντιλαμβάνεται τίποτα; Εδώ γίνονται κοσμογονικές αλλαγές στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην επιστήμη, και στην εργασία και το ΚΙΝ.ΑΛ βρίσκεται αλλού…

Είναι αλήθεια τόσο φτωχός σε στελέχη αυτός ο χώρος; Αναμφισβήτητα όχι! …και ξανά διερωτάται κανείς, μήπως ήταν πάλι μια πανουργία του Ευ. Βενιζέλου η εκλογή Γεννηματά ώστε να μεταβιβάσει σε κάποιον, την αρχηγία που θα υπολείπεται των ικανοτήτων ώστε να ξεχνούν τη δική του πανωλεθρία όταν ήταν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ;

Δεν μπορεί αυτή η νέα ηγεσία, να υπερασπισθεί ούτε τα ελάχιστα θετικά που είχε η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, την πολιτική διαύγεια, στις κρατικές παρεμβάσεις, με τον εκσυγχρονισμό και το ψηφιακό κράτος.

Ο Μητσοτάκης φαίνεται εκ των πραγμάτων, ο πλέον ικανός να ενσωματώσει και να αφομοιώσει αυτές τις πολιτικές, από ότι μπορεί να τις υπερασπισθεί και να τις προωθήσει η Φώφη Γεννηματά.

Πώς μπορεί όμως να γίνει αυτό δηλαδή να πάρει τα ηνία και να πρωτοπορήσει, όταν γύρω της πλαισιώνεται από μετριότητες και εννοούμε τα στελέχη εκείνα που την περιτριγυρίζουν και που η ίδια επέλεξε. Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται όταν οι επιλογές της σε πρόσωπα είναι κατώτερες των περιστάσεων. Όταν αυτά τα στελέχη που επέλεξε δεν είναι ικανά να σταθούν αξιοκρατικά και να ηγηθούν ούτε καν σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων.

Το προφίλ στο ΚΙΝ.ΑΛ είναι ελαφρώς απολίτικο, λείπει η πειθώ και ο πολιτικός λόγος σε καταστάσεις κρίσιμες για τη χώρα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις παγκοσμίως και το κόμμα είναι αποδυναμωμένο διότι η ηγεσία δεν τολμά για ριζικές αλλαγές καθώς δεν θέλει να έλθει αντιμέτωπη με την αμφισβήτηση τουτέστιν και με τους ικανούς…

 

 

                  

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *