Σε lockdown η Γαλλία

 

Με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το Lockdown που θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή στη Γαλλία προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα από 40.000 σε 5.000 την ημέρα. Τα μέτρα θα αξιολογούνται ανά 15 ημέρες διότι στόχος είναι να ανακοπεί η ραγδαία διασπορά του Covid – 19 στη χώρα. Τα σχολεία ωστόσο θα παραμείνουν ανοιχτά με ενισχυμένα πρωτόκολλα υγείας όμως τα πανεπιστήμια θα κλείσουν και τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως.

 

Οι Γάλλοι θα είναι σε θέση να βγουν για να εργαστούν, να πραγματοποιήσουν ιατρικά ραντεβού και να κάνουν τις αγορές τους. Οι ιδιωτικές συναντήσεις θα απαγορευτούν, όπως και οι δημόσιες συγκεντρώσεις. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν. Η τηλεργασία θα γενικευτεί και όσες επιχειρήσεις θα κάνουν τη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον θα υποστηριχθούν.


Τα εξωτερικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά «με ορισμένες εξαιρέσεις».
«Προφανώς, οι Γάλλοι από το εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν» όμως με αυστηρές εξετάσεις. «Κανένας ταξιδιώτης δεν θα μπορεί να επιστρέψει στο γαλλικό έδαφος εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν μεταφέρει τον ιό» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, λέγοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί με ταχύτητα που ούτε οι πιο απαισιόδοξοι δεν προέβλεπαν. Προειδοποίησε δε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι διαρκέστερο και πιο θανατηφόρο από το πρώτο. Είναι υποχρέωσή μου να προστατεύσω όλους τους Γάλλους και κυρίως τις πιο ευπαθείς ομάδες, τόνισε.

 

Πήραμε μέτρα δύσκολα, αλλά απαραίτητα. Παρόλα αυτά αποδείχτηκαν ανεπαρκή, παραδέχτηκε, σημειώνοντας ότι όλες πλέον οι περιοχές της χώρας είναι στο «κόκκινο» και προέτρεψε τους Γάλλους πολίτες να μένουν στο σπίτι όσο μπορούν περισσότερο ακολουθώντας όλους τους κανόνες.

 

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *