Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασικής Φιλοσοφίας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Π.Φ.Φ) τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασικής Φιλοσοφίας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Π.Φ.Φ), για την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Φιλοσοφίας ανά τον κόσμο αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου 2021. 

                      

Ο κύριος άξονας προβληματισμού του 12ου  Συμποσίου  Διαλεκτικής Φιλοσοφίας του World Philosophical Forum  συμπυκνώνεται στον τίτλο του που είναι: «Η πρακτική φιλοσοφία ως Όχημα διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού Διαλόγου για τη Δημιουργία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Συνείδησης».

Δείτε σχετικό Δελτίο τύπου που ακολουθεί, για τους χώρους διεξαγωγής στις 7 Οκτωβρίου στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και στις 8 και 9 Οκτωβρίου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Φιλοσοφίας επιβραβεύονται μοναδικά επιτεύγματα στις τέχνες και τα γράμματα. Έχει οικουμενικό και διεθνή χαρακτήρα αλλά και μια αυτόνομη διεπιστημονική, πολιτισμική και εκπαιδευτική οντότητα, με σκοπό να προσφέρει στον άνθρωπο.

Να προσφέρει με διαχρονικότητα στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων ηθικών και πρακτικών μέσω των ιδεών.

Στόχος είναι πάντοτε η πρόοδος και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο πέρα από την ατομική πρόοδο, η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της προσπάθειας, η οποία θα διέπεται από υψηλά ιδανικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Το Συμπόσιο γίνεται με τη συνδιοργάνωση των Ενώσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ΕΝ.Π.ΑΝ, του Ελληνικού Κεντρικού Παραρτήματος του Π.Φ.Φ, και του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Φ.Σ.Π. Αναλυτικότερα όλες οι δράσεις στο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί.

 

 

 

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *