elliniki-astinomia-athensupdategr

Προς αστυνομικά όργανα: Δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

krikor-tzakitzian-athensupdategr

 

Πήραν φόρα και τους μπαγλαρώνουν όλους όπως φαίνεται από τα γεγονότα. Αργά το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ένας φίλος μου λογιστής. Ήταν έξαλλος και ήθελε να μου περιγράψει την περιπέτεια ενός πελάτη του, ο οποίος οδηγήθηκε με χειροπέδες στο αυτόφωρο από αστυνομικούς του τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Ο λόγος ήταν ότι ο συγκεκριμένος κύριος, Παρασκευή απόγευμα είχε ανοιχτό το μαγαζί του στο Καματερό. Μπήκαν μέσα τα όργανα της τάξης και του ζήτησαν να κλείσει το μαγαζί και να περάσει στο περιπολικό για να οδηγηθεί στο τμήμα κι από κει στο αυτόφωρο. Ο άνθρωπος τους έλεγε πως νομίμως είχε ανοιχτό το μαγαζί του, το οποίο ήταν κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών ειδών και εγκατάστασης κεραιών. Τι κι αν επέμενε, μάταια, εκείνοι το χαβά τους. Τον πήγαν σιδηροδέσμιο στο τμήμα και του πήραν απολογία. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο κρατητήριο, όπου μέσα ήταν άλλοι πέντε- έξι Ρομά που είχαν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα. Με το ζόρι του επέτρεψαν να κάνει ένα τηλεφώνημα. Πήρε τον αδελφό του, ο οποίος με τη σειρά του πήρε το λογιστή τους κι ο τελευταίος έστειλε στο τμήμα τις δυόμιση σελίδες με τους ΚΑΔ που υποχρεούνται να κλείσουν. Μέσα σ’ αυτές δεν υπήρχε το συγκεκριμένο κατάστημα. Κι έτσι μετά από έξι ώρες παραμονής στο κελί, όπου εξέθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο, αφού συγχρωτίστηκε με τους Ρομά, που δεν ξέρει κανείς τι κουβαλούσαν πάνω τους, του ζήτησαν συγνώμη και τον άφησαν να φύγει.

 

Στο τμήμα ζήτησαν ακόμη να κρατήσουν τις σελίδες με τους ΚΑΔ, για να μπορούν να τσεκάρουν την επόμενη φορά και να μη σέρνουν αδίκως τον κόσμο στο τμήμα. Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο να τους έχει δοθεί εντολή να τις έχουν τυπώσει και να τις έχουν μαζί τους από την πρώτη στιγμή;

 

Θα φταίει τώρα ο ταλαίπωρος επιχειρηματίας αν υποβάλλει μήνυση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και στον αξιωματικό υπηρεσίας, για παράνομη σύλληψη, παράνομη παρακράτηση και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του, αφού δεν ξέρει κανείς αν κάποιος από τους συγκρατούμενους Ρομά που ήταν μαζί τους επί έξι ώρες, ήταν φορέας του κορωνοϊού;

Μήπως πρέπει να δείχνουν κάποια αυτοσυγκράτηση τα όργανα της τάξης και όχι υπερβάλλοντα ζήλο, που μπορεί να οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα; Δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία παιδιά.

 

athensupdategr

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *