ομόνοια συντριβάνι αποκαλυπτήρια

Ομόνοια… και πάμε σαν άλλοτε! Γράφει η Μαρία Άνθη

Ένα κομψοτέχνημα έγινε η Ομόνοια!

Πριν ακόμη κλείσουν 24 ώρες περάσαμε από την Ομόνοια, θα έλεγα πως τώρα μπορούμε να πάμε σαν άλλοτε επιτέλους στην Ομόνοια κι ακόμη καλύτερα με τη φωτεινή όψη που απέκτησε…

Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει και πάλι το τεράστιο σιντριβάνι της!

Φως, κύκλος και το υγρό στοιχείο, αυτό το σιντριβάνι που παραδόθηκε χθες στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας πόσο μας έλειψε…

Και τώρα να πάλι μπροστά μας σε εξέχουσα θέση στην πλατεία, άλλαξε όψη η Ομόνοια! Έγινε λαμπερή, ονειρική, φωτεινή και δίπλα εκεί κοντά στην πλατεία βρίσκεται και το γλυπτό υδροκινητικής λειτουργίας του Γιώργου Ζογγολόπουλου, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία ύστερα από πολλά χρόνια «ακινησίας».

Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε…Κι αυτό μέσα είναι!

Η αναμορφωμένη πλατεία Ομονοίας της οποίας τα αποκαλυπτήρια έγιναν χθες το πρωί,αποτελεί μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων και όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποτελεί ένα «εμβληματικό σημείο της πόλης».

Το συντριβάνι στο κέντρο της πλατείας είναι ένα  από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη με διάμετρο 30 μ., που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ώς και 20 μ., ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων. Ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά, που ιδιαίτερα στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν τη θερμοκρασία.Το γκαζόν γύρω από το συντριβάνι δίνει πράσινους τόνους γύρω από το νερό προσδίδοντας μια όψη ιδιαίτερης αισθητικής.

     

 

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *