Νέα Σελήνη Ιουνίου- Ξεκλειδώνοντας το παρελθόν ανοίγουμε τις πόρτες του μέλλοντος. Γράφει η Άσπα Μόρφου

 

Άσπα  Μόρφου

 

Η δραστήρια, επικοινωνιακή και βιαστική Νέα Σελήνη που σχηματίζεται στις 30 Μαΐου στις 2 και 30 το μεσημέρι στην 9η  μοίρα και 3 πρώτα λεπτά των Διδύμων αφήνει ανακουφιστικά πίσω της στον χρόνο τον νωθρό βηματισμό του Ταύρου και το βαρύ κλίμα των πρόσφατων Εκλείψεων.

Ο νέος σεληνιακός κύκλος που θα διαρκέσει ως τη σύσταση της Νέας Σελήνης του Καρκίνου στις 29 Ιουνίου κινείται σε ευχάριστους καλοκαιρινούς ρυθμούς καθώς υπόσχεται μέρες ανάλαφρες και ιδιαίτερα κινητικές. Η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα που διακαώς αναζητούσαμε στην πολύμηνη κατάσταση της στασιμότητας των πάντων, γίνεται κατάκτηση για τις μέρες που ακολουθούν.

 

                                                               

 

Η εξωστρεφής, χαρούμενη φύση των αεικίνητων Διδύμων προωθεί σε αυτό το διάστημα τις μετακινήσεις μα κυρίως την επικοινωνία όλων με όλους. Η γρήγορη διακίνηση των πληροφοριών, το κύριο χαρακτηριστικό των Διδύμων, έχει τη δύναμη στον χρόνο του παρόντος να συμβάλει ουσιαστικά στην πρόοδο καθώς λύνει τους προβληματισμούς, τις ασάφειες μα και τις παρανοήσεις που δικαίως δημιουργήθηκαν  από την ελλιπή γνώση.

 

 

Στον άξονα της αντίληψη και στον 9ο οίκο της φιλοσοφίας που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, μας δίνεται η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις και τις στάσεις μας σε όλα όσα μας απασχολούν. Προφανώς σε αυτό το διάστημα θα έχουμε την ευχέρεια να επανακτήσουμε ή να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με τα αδέλφια μας και με όσους βρίσκονται στον περίγυρο μας αλλά κυριότερα να συμφιλιώσουμε στον άξονα της λογικής και της ορθής κρίσης… τις εσωτερικές μας συγκρούσεις.

 

 

Οι πληροφορίες που παίρνουμε αυτό το διάστημα είναι ικανές να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμασταν τα πράγματα. Οι νέες ιδέες δημιουργούν νέες συνθήκες και επομένως καινούριους στόχους ανάπτυξης σε προσωπικό και επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Τα νέα ξεκινήματα και οι στόχοι, που πάντα έχουν την αφετηρία τους σε μια Νέα Σελήνη, με αυτή την συγκυρία ξεκινούν με την παρόρμηση και τον ενθουσιασμό των πάντα έφηβων Διδύμων. Η εκκίνηση είναι προφανώς δημιουργική όμως συχνά λόγου της ανυπόμονης φύσης τους συχνά οδηγεί σε λάθη.

 

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή αυτό το διάστημα θα λέγαμε ότι είναι ανασταλτική και αντιφατική τόσο με τα ζητούμενα των Διδύμων όσο και με την ανάγκη για δράση που τονίζει έντονα η συμμαχία του Άρη και του Δία στον ορμητικό Κριό.

Με το βέτο της αναδρομής του Ερμή, την απροθυμία του να επεξεργαστεί νοητικά και να επικοινωνήσει τις νέες ιδέες και τους στόχους όλων όσων θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την εποχή, θα ήταν χρήσιμο να μην επιμένουμε σε συνεχόμενες απογοητεύσεις προωθώντας καταστάσεις… που συνεχώς αναβάλλονται.

 

Οι καθυστερήσεις και οι παρανοήσεις είναι αναμενόμενες ειδικά έως τις 4 Ιουνίου που ο Ερμής ανακτά την ορθή του πορεία και ουσιαστικά έως στις 18 του ίδιου μήνα που κατακτά την μοίρα της αναδρόμησης του.

Ο ίδιος χρόνος προσφέρεται τόσο για να εξετάσουμε το πώς θα δράσουμε μελλοντικά αλλά και να επανεξετάσουμε θέματα του παρελθόντος. Το πρόσφατο πέρασμα του Δία στις πρώτες μοίρες του Κριού κλείνει έναν κύκλο 11 περίπου χρόνων αρχίζοντας έναν καινούριο με την ίδια χρονική διάρκεια. Με αυτή την συγκυρία θα ήταν σκόπιμο αναδρομώντας τη σκέψη μας να εξετάσουμε τα ζητούμενα εκείνης της εποχής αξιολογώντας τόσο τα αποτελέσματα όσο και τον τρόπο της δράσης μας.

 

 

Στον χρόνο αυτής επανεξέτασης η σκέψη που εκπροσωπείται από τον Ερμή αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τη δυσαρμονία του αμείλικτου Κρόνου μα και την αρμονική συμμαχία του Πλούτωνα. Στην πορεία αυτών των συλλογισμών αρχικά ο Κρόνος έχει την τάση να προσθέτει το βάρος των ευθυνών και ίσως μια ανησυχία για ότι δεν πραγματοποιήθηκε στο μέγιστο δυνατόν.

Με την εμβάθυνση όμως του Πλούτωνα, την παρατήρηση των καταστάσεων και την  σφαιρική αντίληψη των όσων έχουν γίνει όλα μπορούν να αλλάξουν στην νέα εκκίνηση του κύκλου. Προφανώς γιατί τώρα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα… αλλάζοντας ριζικά τη δική μας δράση.

 

 

Η Νέα Σελήνη των Διδύμων μας επιστρέφει ευχάριστα στο καθεστώς της «κανονικότητας» που είναι η ουσιαστική βάση για νέους στόχους και νέα ξεκινήματα. Η ενέργειά της είναι στην ευχέρεια όλων μας.

Απευθύνεται όμως ιδιαίτερα στους Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους καθώς και σε Λέοντες και Κριούς που εκπροσωπούν το τέλος του πρώτου και αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επίσης και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή και το Μεσουράνημα στην 10η μοίρα της Νέας Σελήνης.

 

 

   

 

 

 

 

 

Ασπασία Μόρφου – Σύντομο Βιογραφικό

 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

https://www.enallaktikos.gr/…/nea-selhnh-febroyarioy…

 

 

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *