Νέα Σελήνη Ιουνίου – «Δεν μπορείς να λυγίσεις τον άνεμο. Μπορείς όμως να ρυθμίσεις τα πανιά».

 

Γράφει η Άσπα Μόρφου

 

Στις 29 Ιουνίου στις 5 και 53 λεπτά το πρωί, λίγες μέρες μετά το θερινό Ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και την επίσημη πια έναρξη του καλοκαιριού, σχηματίζεται στην 7η μοίρα και 22 πρώτα λεπτά του συναισθηματικά παρορμητικού Καρκίνου μια  δεκτική και ευσυγκίνητη Νέα Σελήνη.

Η συναισθηματική αστάθεια και η ταυτόχρονη εναλλαγή των διαθέσεων που αποτελούν τα κύρια γνωρίσματα των Καρκινικών επιρροών δεν αφήνουν ανεπηρέαστες για το διάστημα αυτής της επιρροής ούτε τις καιρικές συνθήκες.

Παρόλο όμως που οι μέρες της καυτής ηλιοφάνειας εναλλάσσονται με αυτές των καταιγίδων, κρατώντας το θερμόμετρο σε εγρήγορση λόγω των μεταβολών στις τιμές της θερμοκρασίας, οι συνεχόμενες εντάσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο εθνών προβλέπεται να χαρακτηρίσουν τις μέρες αυτού του καλοκαιριού ως ιδιαίτερα… θερμές.

Οι νέοι στόχοι, τα σχέδια και οι καινούριες επιδιώξεις που κάθε Νέα Σελήνη προωθεί έρχονται και με αυτό το νέο φεγγάρι στην επιφάνεια ως ζητούμενα. Με τη συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στον πρώτο οίκο του Ωροσκοπίου η ισορροπία των διαπροσωπικών σχέσεων γίνεται, για άλλη μια φορά, αναζήτηση.

Με αυτή την πλανητική συγκυρία, οι ευκαιρίες να εκφραστούν ανοιχτά τα θέλω του καθενός επαναφέρουν στο προσκήνιο την αιώνια σύγκρουση του «εγώ» και των απαραίτητων «άλλων» της ζωής μας, αυτών που καθημερινά συναναστρεφόμαστε στα πλαίσια της οικογένειας του σπιτιού και σε ότι ο καθένας θεωρεί ως περιχαράκωμά του.

Στον ίδιο χρόνο ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης του ιδεατού, των ονείρων μα και των ψευδαισθήσεων ξεκινά την πεντάμηνη οπισθοπορεία του. Τα όνειρα και τα σχέδια του παρελθόντος ξαναγυρίζουν στη μνήμη. Το ανεξίτηλο παρελθόν, αυτό που κυρίως η ζωδιακή περιοχή του Καρκίνου κρατάει μέσα της ολοζώντανο, νοσταλγώντας τις στιγμές και την ασφάλεια της παιδικότητας… ζητά δικαίωση.

Με την έντονη συμμετοχή του Δία στον σχηματισμό της, η υπερβολή στην έκφραση των συναισθημάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αντικειμενικότητα και λογική θεώρηση.

Τα δάκρυα των παραπόνων έχουν την τάση αλλά και τη δύναμη να σχηματίσουν ένα ορμητικό ποτάμι που ξεχύνεται προς κάθε κατεύθυνση. Το παιδί που ο καθένας κρύβει μέσα του, αυτό το παιδί που με τη γκρίνια και τον επίμονο χτύπο των ποδιών του ζητά την προσοχή όλων με άλλα λόγια μας φωνάζει…

– Κοίταξέ με εαυτέ μου. Έχω ανάγκη και εγώ από την προσοχή και τη φροντίδα σου… με παραμέλησες με τους συνεχόμενους συμβιβασμούς σου!!!

Η Νέα Σελήνη του Καρκίνου μιλά για σπίτι, οικογένεια, πατρίδα, τροφή και ασφάλεια. Η παρουσία της μαύρης Σελήνης στην ίδια περιοχή δεν μπορεί παρά να εκφράζει τους ενδόμυχους φόβους και την ανασφάλεια για την εποχή που διανύουμε. Τώρα όπως ποτέ ξανά η τροφή και η ασφάλεια σε οικογενειακά και εθνικά πλαίσια δέχονται διαδοχικές… απειλές και προειδοποιήσεις.

Η δυσαρμονία του Κρόνου που εκπροσωπεί τις παγιωμένες συνήθειες του χρόνου με την επανάσταση του ανατρεπτικού Ουρανού κοντά στον Βόρειο Δεσμό, στο μέλλον που καλούμαστε να διαμορφώσουμε, κρατά σε ισχύ το ζητούμενο των ριζικών αλλαγών.

Όλα οδηγούν σε μια αναθεώρηση των αξιών, των οικονομικών μας, της ποιότητας και της ποσότητας των τροφών μας, της ενεργειακής διάθεσης καθώς και της καλλιέργειας του εδάφους σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα.

                                           

Ακόμη και αν με την αρμονική όψη του Δία και της Αφροδίτης πριμοδοτούνται οι κρυφοί  πόθοι μιας ανέμελης, καλοκαιρινής σπατάλης τροφής και χρημάτων, θα ήταν συνετή μια προνοητική μεταβολή των προτεραιοτήτων μας… πριν αυτή να είναι επιβεβλημένη.

Στον ίδιο χρόνο με τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης σχηματίζεται και η συγκρουσιακή όψη του Άρη και του Πλούτωνα. Ο διάχυτος εκνευρισμός εκτός από ακραία καιρικά φαινόμενα και σεισμικές αναταράξεις ενδέχεται να προκαλέσει και ενστικτώδεις βίαιες αντιδράσεις, εδαφικές διεκδικήσεις μα και λόγο σκληρό και άδικο κυρίως μεταξύ αδερφών και αγαπημένων που μοιράζονται την ίδια στέγη.

 

                        

Και αν με αυτή την πλανητική δυσαρμονία για οτιδήποτε δρα συλλογικά έχουμε μηδαμινή δυνατότητα αλλαγής του, σε προσωπικό επίπεδο έχουμε την ευχέρεια να τιθασέψουμε την έκφραση ενός κατώτερου εαυτού που ζητά να επιβληθεί στους γύρω του με όπλο τον οργισμένο θυμό του.

Η εποχή που διανύουμε φέρνει συντριπτικές αλλαγές σε κάθε παγιωμένη σταθερότητα. Ο ανώφελος θυμός είναι μια ολέθρια εκτόνωση παιδικής γκρίνιας που στερεί τη δυνατότητα της αναπροσαρμογής στα νέα δεδομένα. Και αν κάπου πρέπει να συγκρουστούμε και να επιβληθούμε θα ήταν πιο συνετό να κινηθούμε στο εσωτερικό μας καταρρίπτοντας τις λοιμογόνες πια ιδεολογίες μας.

Στην προκειμένη η προσαρμοστικότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη αξία. Είναι εξάλλου γνωστή η φράση πως… αυτός που τελικά κερδίζει δεν είναι ο πιο δυνατός αλλά αυτός που μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές.

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου έχει ιδιαίτερη επιρροή στους Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους και Κριούς του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο και Μεσουράνημα από την 6η ως και τη 10η  μοίρα των ζωδίων αυτών.

 

             

 

 

 

Ασπασία Μόρφου – Σύντομο Βιογραφικό

 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

https://www.enallaktikos.gr/…/nea-selhnh-febroyarioy…

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *