Νέα Σελήνη- Ηλιακή Έκλειψη Απριλίου- Κοίτα ψηλά στον ουρανό…

 

Άσπα  Μόρφου – Αστρολόγος

 

Ο Απρίλιος, ένας μήνας με σημαντικές αστρολογικές συγκυρίες κλείνει εντυπωσιακά την πορεία του με τη δεύτερη Νέα Σελήνη του και ταυτόχρονη Έκλειψη Ηλίου στις 30 Απριλίου στις 11 και 29 λεπτά μ.μ σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών.

Με την πρώτη από τις τέσσερις Εκλείψεις της χρονιάς στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού, την Ηλιακή Έκλειψη στην 10 μοίρα και 28 λεπτά του Ταύρου αρχίζει η εκλειπτική περίοδος της άνοιξης. Τα ζητούμενα της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας του γήινου Ταύρου καθώς και η σύνδεση του με θέματα διατροφής, οικονομίας, γεωργίας όπως και της διάθεσης των φυσικών  πόρων θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τουλάχιστον για αυτόν τον χρόνο.

                                  

Είναι γνωστό ότι στα χρονικά διάστημα Εκλείψεων τα γεγονότα εξελίσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλάζοντας έτσι την πορεία της ζωή μας. Η άμεση συμμετοχή του εκρηκτικού Ουρανού στην Έκλειψη του Απριλίου μιλάει σίγουρα για αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αυτός ο ανήσυχος σχηματισμός δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον Χάρτη της Χώρας μας δίνοντας έτσι υπολογίσιμες πιθανότητες για ακραία μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα.

Με την παρουσία του Ουρανού, του πλανήτη της αλήθειας, οι κλυδωνισμοί είναι βέβαιοι και αναπόφευκτοι και σε προσωπικό επίπεδο. Ακόμα και αν τα εξωτερικά γεγονότα δεν συμβάλουν σημαντικά ώστε για να αλλάξουν τις συνήθειες μας, η τάση της αμφισβήτησης που επικρατεί μετατρέπεται μέσα μας σε πριόνι που πριονίζει τις αλυσίδες των απωθημένων.

 

               

 

Το διάστημα αυτής της εκλειπτικής επιρροής που διαρκεί ως τη νέα Ηλιακή Έκλειψη του φθινοπώρου προωθεί τις αλλαγές καθώς θεωρείται μια περίοδος ευνοϊκή για τολμηρά νέα ξεκινήματα. Οι ευκαιρίες δεν αποκλείεται να έρθουν εντελώς αναπάντεχα, που προφανώς αρχικά να δημιουργήσουν μια αναστάτωση, μια δυσφορία και μια αναστολή μπροστά στο καινούριο που ανοίγεται, μα στη συνέχεια θα δείξουν την εύνοιά τους.

Ο σχηματισμός της Έκλειψης στον 5ο οίκο τον οίκο της χαράς, της διασκέδασης, των σχέσεων και της δημιουργικότητας δίνει την ευκαιρία για ανάκαμψη… Κυρίως δίνει την ευκαιρία ώστε επιστρέφοντας στην πολυπόθητη κανονικότητα να νοιώσουμε ξανά ασφαλείς. Η χαρά είναι πάντα το ζητούμενο και πάνω σε αυτό ο επαναστάτης Ουρανός θα θέσει ερωτήματα ταρακουνώντας τις βάσεις των προσωπικών σχέσεων ξυπνώντας τις επιθυμίες… τις ανάγκες.

 

 

Στην πορεία πάντοτε ο Ουρανός ανταμείβει όσους τολμούν να διαλύσουν τις συμβάσεις με την φαινομενική τους άνεση και την πλασματική τους ασφάλεια. Κάποιες τέτοιες φαινομενικές και πλασματικές σχέσεις μοιραία θα λήξουν αυτό το διάστημα είτε ανήκουν στον τομέα των συνεργασιών είτε των ερωτικών. Οι αξίες είναι τα ζητούμενα της περιοχής του Ταύρου και καμιά αξία δεν είναι αρκετή αν δεν προϋπάρχει και δεν υπηρετείται η αυταξία του καθενός από εμάς.

Το σύμπαν φαίνεται ξεκάθαρα πως ευνοεί τις επιθυμίες μας καθώς στον ίδιο χρόνο πραγματοποιείται μια ισχυρή πλανητική συμμαχία της Αφροδίτης του Ταύρου, του Δία και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς που αποτελεί μια από τις σπάνιες ευεργετικές πλανητικές συναντήσεις. Η επιρροή αυτής της συνάντησης είναι αισθητή εδώ και λίγες μέρες καθώς μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όπου βασίλευε η ανασφάλεια, ο φόβος, η αποξένωση και ο περιορισμός λόγου της γνωστής πανδημίας, ήρθε επιτέλους η εποχή όπου οι πλανητικές συμμαχίες μας δίνουν  την ευκαιρία  να κινηθούμε με ασφάλεια και να επικοινωνήσουμε με αγαπημένους. Κυρίως όμως να πιστέψουμε ξανά στα όνειρά μας…

 

                                                     

 

Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις και αν αυτό που μόλις αναφέρθηκε είναι η μια του όψη αυτής της πλανητικής συνάντησης υπάρχει και μια άλλη… λίγο διαφορετική όπου οδηγεί σε υπερβολικές καταναλώσεις φαγητών και ποτών μα και σε μια ασυλλόγιστη σπατάλη χρημάτων.

Στα πλαίσια της χαράς μας, όπως και αν αυτή την εκδηλώσουμε, τα όρια έχουν την τάση σχεδόν πάντοτε να ξεπερνιούνται… Ο Κρόνος των μέτρων και των περιορισμών σε αυτή την Έκλειψη δεν συμμετέχει ενεργά, για αυτό καλό θα ήταν να κρατήσουμε γερά τον γνώμονα της λογικής αποφεύγοντας τις υπερβολές σε κάθε επίπεδο..

Η ευεργετική επιρροή της Έκλειψης του Απριλίου είναι διάχυτη σε όλους μας. Ιδιαίτερα ωφελούνται οι Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι που εκπροσωπούν το τέλος του πρώτου και αρχές του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και οι Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί των ίδιων περιοχών. Επίσης άμεση θα είναι η επιρροή της σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 11η μοίρα της Έκλειψης.

 

                           

 

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

 

 

Ασπασία Μόρφου – Σύντομο Βιογραφικό

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *