Νέα Σελήνη Απριλίου- Ανοιξιάτικος πυρετός. Γράφει η Άσπα Μόρφου

“Ανοιξιάτικος πυρετός. Έτσι τον λένε… κι όταν τον έχεις, θέλεις να… μα ούτε κι εσύ ξέρεις τι θέλεις, όμως ακόμα κι έτσι, κάνει την ψυχή σου να πονάει από επιθυμία!”

 

Άσπα  Μόρφου

 

Μετά την Εαρινή Ισημερία και την επίσημη πια έναρξη της άνοιξης, η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα του Απριλίου στις 9 και 24 λεπτά το πρωί στην 11η μοίρα και 30 λεπτά του ορμητικού Κριού ίσως και να είναι η πρώτη αλήθεια της μέρας… αν όχι και η μοναδική.

 

Η πρώτη Νέα Σελήνη της άνοιξης με τη φλογερή φύση του Κριού εκδηλώνει άμεσα την αλλαγή των ενεργειών της Εαρινής Ισημερίας. Η γέννηση της άνοιξης που διαδέχτηκε τον θάνατο του χειμώνα ολοκλήρωσε τον κύκλο ενός ζωδιακού ανοίγοντας τον κύκλο ενός επόμενου συνεχίζοντας έτσι την αδιάκοπη πορεία του στην κυκλική ακολουθία ενός «ουροβόρου όφη»… στην αέναη πορεία της εξέλιξης της ζωής στον χρόνο.

 

Η αναγέννηση παρατηρείται τόσο έντονα και ορμητικά εξωτερικά, στη φύση, όσο και εντός μας. Η συστολή και η νωθρότητα του χειμώνα απομακρύνονται μαζί του και χάνονται στις αναμνήσεις του παρελθόντος.

 

Ο μήνας της εσωτερικής ενδοσκόπησης, της κυοφορίας των Ιχθύων παρήλθε και αυτός φέρνοντας μέσα μας τη γέννηση ενός νέου αγωνιστή της ζωής… που τώρα, ως έφηβος Κριός, τολμά να διεκδικήσει τα θέλω του με τα όπλα της νεότητας, την αμφισβήτηση, το πάθος, το πείσμα και την ανυπομονησία του…

 

 

Εκείνο που κυριεύει το σήμερα είναι η έντονη ανάγκη για τολμηρές και δραστήριες εκκινήσεις στο παρόν… σε αυτό το τώρα που μας ανήκει και είναι το μόνο χρονικό πεδίο στο οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε εάν θέλουμε να επενδύσουμε για το μέλλον μας.

 

Τα νέα ξεκινήματα και οι πρωτοβουλίες αυτού του σεληνιακού μήνα εκφράζονται ως απαιτήσεις μα και αιτήματα επιβίωσης. Με τον Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης στον Ταύρο η ανάγκη για ασφάλεια και διατήρηση των όσων έχουν κατακτηθεί από τον καθένα προσωπικά ή και συλλογικά με τους βηματισμούς του πολιτισμού και της κοινωνίας… είναι πρωτεύουσα.

 

Το κλίμα της ανασφάλειας που επικρατεί εκδηλώνεται καθαρά από τη θέση της Αφροδίτης στον χάρτη της Νέα Σελήνης. Ο πλανήτης που εκπροσωπεί τις ανάγκες μας βρίσκεται ανάμεσα στον πολεμικό Άρη και τον στερητικό Κρόνο. Η θλίψη, ο διάχυτος φόβος και η ανησυχία που λίγο ή πολύ όλοι αισθανόμαστε για την πορεία των όσων συμβαίνουν είναι ορατοί.

 

 

Προφανώς η πολεμική σύρραξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρόσθεσε μια ακόμη ανασφάλεια. Οι θερμές ενέργειες της Νέας Σελήνης, έχοντας την τάση να προωθούν τις ξαφνικές και ασυλλόγιστες αποφάσεις, επιδρούν άμεσα και στον Αστρολογικό χάρτη της Ουκρανίας. Τίποτα δεν φαίνεται να τελειώνει αλλά μάλλον να αρχίζει τώρα.

 

Αν εξετάσουμε αστροχαρτογραφικά τη Νέα Σελήνη διαπιστώνουμε πως η ενέργεια του Άρη διασχίζει τη χώρα τους. Εφόσον η αιτία ήδη υπάρχει αυτό που χρειάζεται είναι μια αφορμή για μια πολύ μεγαλύτερη καταστροφή.

 

 

Οι επιπτώσεις των όσων ήδη διαδραματίζονται και όσων ακολουθούν για την Ελλάδα, όπως και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, δεν θα αργήσουν να φανούν καθώς τα κύματα των προσφύγων θα συνεχίζουν να παρελαύνουν στην Ευρώπη. Η εγκατάλειψη ενός τόπου που παραδοσιακά παρείχε πολλά από τα βασικά αγαθά και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Κράτη αναβαθμίζει την υπάρχουσα κρίση τώρα πια σε επισιτιστική και οικονομική.

 

Στις δυσκολίες οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της συσπείρωσης καθώς η ισχύ βρίσκεται πάντα στην ένωση τους. Με την ίδια προτροπή πραγματοποιείται και ο σχηματισμός του Ήλιου και της Σελήνης στον 11ο οίκο του Ωροσκοπίου. Η πλαισίωσή τους από την ενέργεια του Ερμή και του Χείρωνα τονίζουν αφενός την ανάγκη για όραμα και συλλογική δράση αφετέρου για επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ή και των λαών.

 

Η αμεσότητα του Ερμή στον βιαστικό Κριό σίγουρα είναι αυτή που επιταχύνει τις συναντήσεις μεταξύ των ομοϊδεατών. Οι όποιες συζητήσεις γίνονται αυτή την εποχή έχουν την τάση να καταλήγουν άμεσα σε αποφάσεις τολμηρές παρόλο που οι παρεξηγήσεις παραμονεύουν λόγω της βιασύνης και της επιπολαιότητας.

 

 

Η στιγμή της ομαδικής δράσης που έρχεται τώρα μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κοινωνικής αποξένωσης δεν θα μπορούσε να μην επιδράσει θεραπευτικά. Επομένως εύλογα ο Χείρωνας, ο εκπρόσωπος των μικρών και μεγάλων μυστικών και των πληγών που κάθε σπίτι κρύβει κάτω από τη στέγη του, βρίσκεται στην πλανητική συνάντηση του Κριού.

Η θεραπεία είναι άμεση τώρα που οι τοίχοι του σπιτιού διευρύνονται καθώς όλοι ανήκουμε πια σε μια μεγάλη οικογένεια. Οι κοινοί στόχοι της πολυπόθητης ασφάλειας και οι ίδιες πληγές των απωλειών που πρέπει να θεραπεύσουμε… μας ενώνουν ριζικά.

 

Η τύχη λένε πως πάντα βοηθά τους τολμηρούς μα ίσως με τη συσσώρευση των ενεργειών στον ηγετικό Κριό η τάση της ισχυρογνωμοσύνης τείνει να έχει επιπλέον ένταση που αν δεν την τιθασέψουμε με τη λογική δεν θα μπορέσει να φέρει ποτέ την ευτυχία.

 

Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε κάθε σχέδιο ή απόφαση ειδικά ως τις 5 Απριλίου που η ορμή της δράσης του Άρη συγκρούεται στην ακύρωση του Κρόνου. Η συνάντηση των δύο πλανητών μιλούν για την καταστροφική ενέργεια του θανάτου που εκτός από ιδέες και σχέδια μπορεί να απολέσει και ανθρώπινες ζωές.

 

Πάντοτε στις δύσκολες στιγμές η ανάγκη των θνητών που δεν μπορούν να ελέγξουν τη μοίρα τους στρέφεται στον Θεό και στην βοήθειά του. Η απεραντοσύνη της κατανόησή Του βρίσκεται και εδώ στον χάρτη της Νέας Σελήνης που δεν θα μπορούσε να εκφράσει αλλιώς την παρουσία Του παρά με την προοδευτική συνάντηση του Δία και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς που αφήσουμε πίσω μας.

 

 

Τα αποτελέσματα των ανοιξιάτικων ενεργειών θα φανούν άμεσα λόγω της ορθόδρομης κίνησης όλων των πλανητών. Όλα μας παρασύρουν στον χορό της αλλαγής. Καλό θα ήταν όμως πριν δρομολογήσουμε μια ριζική αναμόρφωση σε ότι δεν έχει καρποφορήσει έως τώρα σε στόχους, όνειρα αλλά και σε σχέσεις, συνεργασίες και φίλους, να θυμόμαστε το εξής: μετά από κάθε χειμώνα πάντοτε έρχεται η άνοιξη, μα στο τέλος του κύκλου… μας περιμένει ξανά ένας χειμώνας.

 

Η πλανητική συγκυρία της Νέας Σελήνης μας αφορά όλους. Ειδικά απευθύνεται στους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους κυρίως του δευτέρου δεκαημέρου, καθώς και όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα γύρω από την 12η μοίρα του Κριού.

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

 

 

Ασπασία Μόρφου – Σύντομο Βιογραφικό

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες.

 

 

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *