Κ. Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα η ασφάλεια, αναμένουμε μια συμφωνία στις 18 Ιουλίου

 

«Πρώτο μέλημα η ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες λόγω της υγειονομικής κρίσης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με ηγέτες των χωρών μελών.

Ο κος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε», αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία κι απαιτείται ευελιξία ενώ όπως είπε χρειαζόμαστε μια συμφωνία στις 18 Ιουλίου αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε κι επανέλαβε ότι «η συμφωνία πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει».

Ο Πρωθυπουργός, έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα. Επεσήμανε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη χθεσινή πρώτη ημέρα κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο.

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021» ανέφερε ο Πρωθυπουργός . Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας , οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας, της Noρβηγίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, καθώς και ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *