Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΙΡΚΗΣ- Συγγραφέας Μαρία Σ. Άνθη

 

Μυθιστόρημα- Η κόρη της Κίρκης – Εκδόσεις Ηρόδοτος. Της Μαρίας Άνθη,  ένα ακόμη βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019. Οι θεοί, οι μύθοι και τα αρχέτυπα της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας με τους πνευματικούς  νόμους τους, κυριαρχούν στο βιβλίο αυτό.  Σελίδες 431.

 

 

Οι θεοί συμβολίζουν τη δόξα και την τιμή, οι τιτάνες τα ένστικτα που πολεμά κάθε οντότητα ώστε να ανυψωθεί. Η φύση και η χημεία και τα περιβάλλοντα συμβολίζουν το φοβερό νόμο των αντιθέτων που είναι πλεγμένος με το νόμο του βίου των όντων.

 

Η μητέρα Κίρκη συμβολίζει το ανθρώπινο DNA, φτιάχνει διάνοιες και το νόμο του βίου, συμβολίζει ακόμη την εξωγήινη συνείδηση και η κόρη την εξέλιξη της συνείδησης αυτής.

 

Τα ταξίδια της κόρης στη γη και στα σύμπαντα, συμβολίζουν το νοητικό ταξίδι της ολοκλήρωσης όταν φεύγει κανείς από την απραγία. Συμβολίζει αυτό, που έχει υποχρέωση κάθε άνθρωπος να κάνει, ώστε να περάσει στην αρμονία της ενότητας.

 

Την κόρη της Κίρκης τη λέγανε Κίρκη, κατάφερε και επιβίωσε μετά από πάλη τιτανικών δυνάμεων από εξωπλανήτες, σαν τη μητέρα της και τη γιαγιάς της, την Εκάτη. Η μητέρα Κίρκη, είχε στα χέρια της μυστικές συνταγές, φίλτρα και ουσίες παράξενες, κατασκεύαζε το ανθρώπινο DNA και κράταγε με την απόλυτη γνώση της όλη την ανθρώπινη διάνοια.

 

Με αυτούς τους άθλους η Κίρκη που θαύμαζαν όλοι οι θεοί μεγάλωσε την κόρη της, τη διάδοχό της, που θα καθόταν στον ολόχρυσο θρόνο της και την στέψη θα έκανε ο Δίας. Την κόρη Κίρκη δεν μπορούσε κανείς να την νικήσει ήταν άτρωτη, ήταν η τρίτη δύναμη και τελευταία.

 

Αποστολή της ήταν οι άνθρωποι, να πάρουν μια μέρα την υπερτεχνολογία αστρόπλοιου που θα διαπερνούσε το υπερπέραν και θα έφτιαχνε ο τρίτος Διάττων. Το μυστήριο της Χημείας, ήταν το μυστικό που είπε η κόρη της Κίρκης είπε στον εξερευνητή Διάττων, ο οποίος ταξίδεψε σε δυσθεώρητα ύψη.

 

Στο βιβλίο αυτό, κυριαρχεί η χημεία των διαστάσεων της Κίρκης, με άλλους κόσμους άλλα περιβάλλοντα. Πρόκειται για μια φανταστική διάσταση που λίγο απέχει από την πραγματικότητα τη δική μας, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με το άγνωστο. Το μυστήριο της χημείας είναι να βρεις την ουσία σου. Οι ουσίες του μυαλού έχουν συστατικά και στοιχεία από το βαθύτερο σύμπαν του αγνώστου.

 

Τα σχέδια του αστρόπλοιου πήρε μαζί της η κόρη κατεβαίνοντας στη γη και εκείνοι θα το ονόμαζαν ιπτάμενο δίσκο ώστε να ενωθούν  δύο πολιτισμοί.

 

                   

                                        
 

ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ – Απόσπασμα από το βιβλίο “Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΙΡΚΗΣ”, Μαρία Σ. Άνθη, Εκδόσεις Ηρόδοτος. Αθήνα 2019.

 

Την τελευταία ημέρα της συνάντησής τους, η κόρη εμφανίστηκε με μεταξωτό μαύρο φόρεμα που γυάλιζε και έκλεινε στο λαιμό κάπως περίεργα, διέθετε στη δεξιά ωμοπλάτη μικρό γιακά και κουμπιά με δαντέλα. Ήταν σπάνιας ομορφιάς το φόρεμα, είχε λουλούδια που έμοιαζαν με κάποια άλλα από την κυανορόδινη ακτή. Εκεί φύτρωναν αυτά και λέγονταν αμυγδαλωτά άνθη σε κόκκινα χρώματα.

 

Η υφάντρα δεν είχε βάλει μέσα στο φόρεμα το άρωμα των αμυγδαλωτών πετάλων που ήταν πλούσια σε μέταλλα. Ο Τρίτος Διάττων όμως ο πάνσοφος, που προνοούσε τη ζωή σε όλο το σύμπαν, χωρίς να εξηγήσει στην κόρη Κίρκη τίποτα, εμπότισε με την παράξενη διαιθυλαμίδη τα κόκκινα άνθη βρέχοντάς τα με ένα βαμβάκι.

Αυτό ήταν το φόρεμα της κόρης, το επίσημο, το αγαπημένο, η εμπότιση έφερνε ευθυμία στο συνομιλητή της και εκείνη είχε τη σωστή πληροφόρηση πομπού και δέκτη.

 

Ο Διάττων ο τρίτος αποχαιρετώντας την της είπε: “Είναι ένα δώρο μαγικό από εκείνον, πολύ προσωπικό, άνευ αξίας για συζητήσεις σε τρίτους¨.

Την ώρα που διαποτίστηκαν τα κόκκινα λουλούδια από την ενέργεια της χημικής αυτής ουσίας από τις δραστηριότητες του βαθύτερου σύμπαντος των ανώτερων πεδίων, μια πεταλούδα χρυσοπράσινη κάθισε επάνω της και ύστερα πέταξε αστραπιαία.

Τότε η κόρη ψηλάφισε το φόρεμα όλο με τα δάχτυλά της κι είδε ότι ήταν πολύ απαλό. Θα το φορούσε πολύ αργότερα σε αιθερικές συζητήσεις με αιθέρια πλάσματα του έρωτα και του κάλους για να γνωρίσει την ουσία τους.

Να έχει τη μεγάλη αίσθηση που φέρνει την ψυχική ευφορία και όλα είναι δυνατά!

 

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *