κοινωνία απάθεια αδιαφορία

Γερμανικά από το Φίλιππο Ζάχαρη

Σας προτείνουμε εύκολα και στοχευμένα να μάθετε Γερμανικά.

Ο Φίλιππος Ζάχαρης παραδίδει μαθήματα εκμάθησης γερμανικών με ασφάλεια

μέσω Skype για ενήλικες και παιδιά.

Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στην σημερινή πραγματικότητα.

Αν ενδιαφέρεστε, στείλτε μήνυμα ή επικοινωνήστε μαζί του στο 6948531300

Επικοινωνήστε με τον κο Φίλιππο Ζάχαρη στο e-mail: zaharisp6454@yahoo.com.

Βιογραφικό του Φίλιππου Ζάχαρη

Γερμανικά από το Φίλιππο Ζάχαρη

Ο Φίλιππος Ζάχαρης γεννήθηκε στο Πειραιά στις 14/11/64 αποφοίτησε Γυμνάσιο και Λύκειο από την Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά και είναι πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε επί χρόνια ως δημοσιογράφος, παράλληλα με την διδαχή της γερμανικής γλώσσας και τις μεταφράσεις. Συγκεκριμένα ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 1996 ως συνεργάτης ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων με πολιτική – κοινωνική αρθρογραφία και θέματα γύρω από την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις γερμανόφωνες χώρες.

Δημοσιογραφία

Από το 2003 – 2012 εργάστηκε ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε). Το 2007 – 2009 διετέλεσε αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας πανελλαδικής εφημερίδας “Σκρίπ” (2007-2009).

Από το 2012 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με γερμανόφωνα μέσα (Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) – γερμανικά έντυπα) καθώς και με 3 ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες, στα Χανιά (Χανιώτικα Νέα), την Μυτιλήνη (Δημοκράτης) και την Ρόδο (Ροδιακή).

Εργάζεται στο μεγάλης εμβέλειας ιατρικό Portal iatronet.gr από το 2014 ως δημοσιογράφος – διαχειριστής του forumTo Βήμα του Ασθενή”, ερχόμενος σε επαφή με τους συλλόγους ασθενών, παρακολουθώντας τους διαλόγους στο forum, και πραγματοποιώντας τις ημερίδες του iatronet.gr “Βήματα Ασθενών”.

Ασχολείται επί πολλά χρόνια με την φιλοσοφία και την κοινωνιολογία. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου – Ε.Σ.Π.Η.Τ και της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών.

Το 2017 του απονεμήθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» για την ποιότητα της δημοσιογραφικής του εργασίας και την πολύχρονη προσπάθειά του υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Γερμανική Γλώσσα

Η πιο πρόσφατη δραστηριότητά του σχετίζεται με την διδαχή της γερμανικής γλώσσας με διαφορετικό τρόπο, συνδυάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας με την προσπάθεια για εμβάθυνση της γερμανικής γλώσσας, μιας σύνθετης γλώσσας που ομοιάζει σε πολλά με την αρχαιοελληνική. Μοιραία λοιπόν ο παραλληλισμός με την αρχαία ελληνική γλώσσα είναι αναπόφευκτος, με δεδομένο ότι οι κορυφαίοι Γερμανοί φιλόσοφοι και λογοτέχνες ήταν λάτρεις του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Η επένδυση λοιπόν του ενδιαφέροντός του σε αυτή την σχέση μεταξύ των δύο γλωσσών καλύπτει μεγάλο μέρος των προσωπικών του αναζητήσεων αλλά και των επαγγελματικών του ενδιαφερόντων.

Όσοι ενδιαφέρεστε για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας αλλά και την ανταλλαγή απόψεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο Φίλιππο Ζάχαρη στο email: zaharisp6454@yahoo.com.

Αρθρογραφία Φίλιππου Ζάχαρη στο προσωπικό του blog http://e-pressbox.blogspot.com/

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *