Άσπα Μόρφου: Μέσα από παρατήρηση χιλιάδων ετών αποδείχθηκε ότι ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος αλληλεπιδρούν

                

Οι κινήσεις των ουρανίων σωμάτων είναι συνδεδεμένες με την πορεία της ζωής μας, καθώς με τις ενέργειες που απορρέουν από αυτές προωθούνται μεταβολές που μόνο τυχαίες δεν είναι. Η Αστρολογία βρίσκεται στο μη θεατό, το ενεργειακό. Μέσα από παρατήρηση χιλιάδων ετών αποδείχθηκε ότι ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος αλληλεπιδρούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Οι ενέργειες αυτές δεν αφήνουν ανεπηρέαστο κανένα έμψυχο και άψυχο ον. Η Αστρολόγος Άσπα Μόρφου, απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα θέματα αυτά στο www.athensupdate.gr

 

 

Συνέντευξη στη Μαρία Άνθη

 

 

Κα Μόρφου, τι σημαίνει για εσάς, Αστρολογία και τι σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτό το τομέα από ένα στάδιο και μετά στη ζωή σας;

 

Η Αστρολογία για μένα σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αυτογνωσίας καθώς οι πληροφορίες που δίνονται μέσα από την εξέταση ενός προσωπικού ωροσκοπίου σκιαγραφούν με ακρίβεια και εντελώς εξατομικευμένα για τον καθένα τόσο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του όσο και τη σύνθεση όλης του της προσωπικότητάς. Ένας έμπειρος Αστρολόγος, μελετώντας έναν αστρολογικό χάρτη ενός ανθρώπου, μπορεί εύκολα να εντοπίσει τις έμφυτες παρορμήσεις καθώς και τα σημεία εκείνα στα οποία χρειάζεται να εργαστεί περισσότερο, με σκοπό τη βελτίωσή τους.

 

Το ενδιαφέρον μου στράφηκε στον τομέα της Αστρολογίας σε μια περίοδο της ζωής μου εξαιρετικά δύσκολη και κυρίως μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Εκείνο το διάστημα έψαχνα απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, σε ποιο βαθμό η ζωή μας καθορίζεται από το πεπρωμένο και ποια η θέση μας απέναντι στο μοιραίο.

Στην αναζήτησή μου αυτή βρέθηκαν στον δρόμο μου οι κατάλληλοι δάσκαλοι στην Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα που μου πρόσφεραν και συνεχίζουν να  μου προσφέρουν εφόδια γνώσης μέσα από την προτροπή τους για συνεχή έρευνα. Επίσης το Ομακοείο Τρικάλων ήρθε να συμπληρώσει, να δώσει και να συνεχίζει να δίνει απαντήσεις σε βαθύτερα ερωτήματά μου.

 

Γράφετε κυρίως για τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Τι κοινό έχει η Αστρολογία με την Αστρονομία; Εννοώ σε πιο σημείο εφάπτονται όλα αυτά μεταξύ του ενός και του άλλου χώρου;

 

Το κοινό που υπάρχει ανάμεσα στην Αστρολογία και την Αστρονομία είναι η μελέτη και οι κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Η μεν Αστρονομία ασχολείται με το θεατό, αυτό που είναι αντιληπτό στις πέντε αισθήσεις μας ενώ η  Αστρολογία με το μη θεατό… το ενεργειακό. Μέσα από παρατήρηση χιλιάδων ετών αποδείχθηκε ότι ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος αλληλεπιδρούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Οι ενέργειες αυτές δεν αφήνουν ανεπηρέαστο κανένα έμψυχο και άψυχο ον. Οι κινήσεις των ουρανίων σωμάτων είναι συνδεδεμένες με την πορεία της ζωής μας, καθώς με τις ενέργειες που απορρέουν από αυτές προωθούνται μεταβολές που μόνο τυχαίες δεν είναι. Με μια πιο εσωτερική ματιά θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι η αλληλουχία των γεγονότων που προκαλούνται από την κίνηση των πλανητών, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο προωθούν την εξέλιξή μας… τις περισσότερες φορές με δυσάρεστο τρόπο.

 

Δεν λέτε πάντως συχνά για τα συνηθισμένα όπως θα διαβάζαμε π.χ. για το ζώδιό μας κάθε μήνα σε διάφορα επίπεδα της ζωής όπως π.χ. αν είμαστε στο τάδε ζώδιο τι θα γίνει στον επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα. Δίνεται άλλες περιγραφές και δίνεται μια ερμηνεία κάπως πιο φιλοσοφική όσον αφορά τις ενέργειες.

 

Η Αστρολογία επιμερίζεται σε πολλούς κλάδους, θα αναφέρω μόνο μερικούς όπως την ψυχολογική Αστρολογία που ασχολείται με την προσωπικότητα, την εσωτερική και την εξελικτική Αστρολογία που παρατηρεί τη πορεία της ψυχής. Υπάρχει επίσης και η Αστρολογία που υπηρετεί το κομμάτι της προβλέψεων, που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Η πρόβλεψη στηρίζεται στις τάσεις που επικρατούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και είναι πιο έγκυρη όταν είναι εξατομικευμένη. Οι προβλέψεις στην Αστρολογία είναι σημαντικές και χρήσιμες, για το λόγο ότι είναι παρατηρήσιμες σε άμεσο χρόνο οπότε επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που δίνονται από όλους τους υπόλοιπους τομείς της… όπως το αποτέλεσμα του χρησμού στον χρησμό.

Οι πληροφορίες αυτές όμως δεν είναι πάντα βοηθητικές, τις περισσότερες φορές μάλιστα αγχωτικές. Αν δεν φιλοσοφήσουμε τα σημεία των καιρών και δεν δούμε την εικόνα σφαιρικά και με όλες τις προεκτάσεις της, παραμένουμε τα δυστυχισμένα θύματα της μοίρας και του κακού Κρόνου. Το αποτέλεσμα… μένουμε άπραγοι θεωρώντας ότι αυτά και μόνο αυτά είναι οι αιτίες όλων των δεινών μας.

 

Κα Μόρφου, γιατί να τα λαβαίνουμε υπόψη μας όλα αυτά τα ιδεατά, αφού μπορεί κάποια φορά να πει κανείς ότι μέσα στη χρονιά δεν συνέβη κάτι όπως ακριβώς το διάβασε, δεδομένου ότι κάθε χρόνο βγαίνουν όλοι οι αστρολόγοι να μας πουν τα ζώδια και άλλα σχετικά με τα κράτη τη πολιτική κ.ο.κ

 

Η Αστρολογία όπως ανέφερα παραπάνω παρατηρεί τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων και ερμηνεύει τις τάσεις που απορρέουν από τους σχηματισμούς τους. Επίσης η εγκυρότητα της πρόβλεψης, εξασθενεί όσο απομακρύνεται από το ατομικό και απλώνεται στο συλλογικό. Είναι λογικό όταν οι προβλέψεις είναι γενικές και συλλογικές, να μην φέρνουν όλα τα προβλεπόμενα σε όλους γιατί δεν αγγίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Τα ποσοστά εγκυρότητας όμως ανεβαίνουν αισθητά όταν μιλάμε για Ωροσκόπια κρατών, όπως για αυξημένη πιθανότητα συρράξεων, λοιμών, δυσκολίες στη διαβίωση του λαού ή ανάπτυξη και πρόοδο στην τεχνολογία, στην επικοινωνία, το εμπόριο κ.α.

Κάποια γεγονότα είναι μοιραία και αναπόφευκτα ενώ κάποια άλλα έχουν μικρότερες πιθανότητες να συμβούν. Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που να μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο. Το μόνο που είναι στο χέρι μας είναι να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός και αυτό θα αποτελεί την προσωπική μας υπέρβαση…

 

Τι ήταν η Αστρολογία κάποτε και τι είναι για εσάς σήμερα σύμφωνα με όλα όσα έχετε μελετήσει και διαβάσει;

 

Η Αστρολογία για μένα ξεκίνησε ως αναζήτηση απαντήσεων στα προσωπικά μου ερωτήματα. Μέσα από έρευνα και συνεχόμενη αμφισβήτηση κατέληξε να γίνει αναζήτηση ψυχής. Συνηθίζω να λέω ότι η Αστρολογία δεν θα πάψει ποτέ να με συναρπάζει και εγώ να την υπηρετώ. Το συναρπαστικό είναι ότι όσο την μελετάς, πάντα ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο. Κάποιοι λένε ότι στην Αστρολογία κρύβεται η γνώση όλου του Ηλιακού συστήματος και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε… έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

 

 

 

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου- Αποφασίζω να είμαι μαζί σας


Άσπα Μόρφου Αστρολόγος (Από τη σελίδα της στο fb «Αστροσοφία»)

 

Την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου στις 7 και 46 λεπτά το πρωί πραγματοποιείται μια Νέα Σελήνη στη 12η μοίρα και 19 λεπτά του Υδροχόου. Οι ενέργειες για άλλη μια φορά αλλάζουν καθώς κυριαρχεί η ανάγκη του Υδροχόου για συλλογικότητα και υγιή συνύπαρξη μεταξύ όλων με ελευθερία και ισότητα.

Στη συλλογική δράση που απαιτεί ο Υδροχόος το ενδιαφέρον για τα κοινά θέματα δημιουργούν την ανάγκη να έρθουμε κοντά με ομοϊδεάτες, με όλους όσους έχουμε κοινά βιώματα, προβλήματα… μα και ελπίδες και οράματα. Προφανώς είναι η κατάλληλη εποχή να λυθούν οι δύσκαμπτες σχέσεις μεταξύ συναδέλφων ή ατόμων που αγωνίζονται για το κοινό τους καλό.

Η δύναμη βρίσκεται στην ένωσή τους.

Οι στόχοι και τα νέα ξεκινήματα αυτού του νέου φεγγαριού είναι μακριά από προσωπικές επιδιώξεις καθώς το «μαζί» είναι αυτό που ενώνει και δυναμώνει τα «θέλω» των πολλών.

Κάθε νέα αρχή που πραγματοποιείται για αυτό το σκοπό, έχει την εύνοια της επιρροής του ακριβοδίκαιου Κρόνου. Ακόμα και με τις δυσκολίες που θα προκύπτουν στην πορεία, οι προοπτικές της διάρκειάς και της διατήρησης στον χρόνο είναι εξασφαλισμένες.

Παρόλη όμως αυτή τη διάχυτη Υδροχοική διάθεση η βαριά σκιά του Κρόνου που πιέζει τον σχηματισμό του Ήλιου και της Σελήνης μεταφέρει και σε αυτόν τον κύκλο της Σελήνης τους γνωστούς περιορισμούς. Η εσωτερική μοναξιά, ο φόβος και η στέρηση των ελευθεριών δημιουργούν απώλειες… που όμως είναι κοινές για όλους.

Η 13η μοίρα της Νέας Σελήνης αναβιώνει την 13η μοίρα της Έκλειψης που προηγήθηκε και μαζί της την απόλυτη δυσαρμονία του Κρόνου με τον Ουρανό. Οι διαμάχες μεταξύ τους δεν τελείωσαν ακόμη. Όσο ο Κρόνος θα επιβάλλει χωρίς προσχήματα τα όρια του καθεστώς του τόσο ο Ουρανός θα ψάχνει τρόπους να αντιδράσει κουνώντας συθέμελα τη γη ή ανοίγοντας τους ουρανούς.

Η ψυχρότητα μεταξύ τους γειώνει τις αντιδράσεις σε προσωπικό μα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη ηχούν τα τύμπανα του πολέμου μεταξύ των κρατών προμηνύοντας τις μάχες που ακολουθούν. Από το μάτι του κυκλώνα δεν λείπει ούτε η Ελλάδα.

Η ουσιαστική επιρροή της διαμάχης του Κρόνου και του Ουρανού πάνω στον Ήλιο της χώρας μας φέρνει δράσεις και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. Με αυτή τη δυναμική οι χρόνιες αντιθέσεις με τους γείτονες της έχουν την ευχέρεια να εκδηλωθούν. Η ταυτόχρονη εναρμόνιση όμως του Ουρανού με την Αφροδίτη αντισταθμίζουν την έντασή τους.

Στον 9ο οίκο του Ωροσκοπίου της χώρας μας η δράση της Αφροδίτης, που προέρχεται από το εξωτερικό, μετατρέπεται σε φωνή κατάσβεσης… σιωπηλή για τους πολλούς καθώς οι όποιες συνομιλίες παραμένουν ερμητικά κλεισμένες στον 12ο κρυφό οίκο.

Βέβαια, στην τωρινή της θέση… του Αιγόκερου, η ειρηνευτική της διάθεση και παρέμβαση προφανώς δεν παρακινείται από συναισθήματα ανιδιοτελής αλληλεγγύης αλλά καθαρά από προσωπικό συμφέρον.

                                                          

Ιδιαίτερα σημαντική όμως είναι η θέση αυτής της Αφροδίτης στις προσωπικές επιδιώξεις που για άλλη μια φορά στρέφει το ενδιαφέρον μας στις συλλογικές δράσεις. Στην συνάντηση της με τον Άρη και την παράλληλη εναρμόνιση της με τον Δία οι νέες γνωριμίες προκαλούν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό.

Η ερωτική διάθεση με τη σύνθεση των ενεργειών τους είναι ολοφάνερη και ικανή να δημιουργήσει νέες σχέσεις. Ιδιαίτερα ευνοημένοι από τη συγκυρία είναι οι Αιγόκεροι, Ταύροι, Παρθένοι που ανήκουν στο τέλος του πρώτου και αρχές του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και όλοι οι μεταβλητοί Ιχθύες, Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι κυρίως του πρώτου δεκαημέρου.

Ο νέος σεληνιακός μήνας παρόλο που δεν υπόσχεται την ελευθερία και την κανονικότητα που διακαώς αναζητούμε, μας παρακινεί να κοινωνικοποιηθούμε. Μέσα από τις συλλογικές, ακόμη και τις διαδικτυακές, επαφές το ενδιαφέρον για τα κοινά ξυπνά όνειρα και στόχους. Κυρίως επαναφέρει τον ενθουσιασμό για το αύριο για το πώς θέλουμε να ζούμε και κυρίως για το ποιοι θέλουμε να είμαστε.

Οι αγώνες πάντα δικαιώνουν παρόλη τη σκληρότητά της εποχής. Με τη νέα θέση του Δία στους Ιχθύς τα όνειρα έχουν την τάση να εκπληρώνονται… αρκεί να τολμάμε να τα διεκδικούμε.

Το νέο παγερό και εκρηκτικό φεγγάρι του Φεβρουαρίου απευθύνεται ιδιαίτερα στους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου. Ειδικότερα σε όσους έχουν γεννηθεί από 1 έως 5 Μαΐου, από 3 έως 7 Αυγούστου, από3 έως 7 Νοεμβρίου και από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου, καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 13η μοίρα της Νέας Σελήνης.

            

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

https://www.enallaktikos.gr/…/nea-selhnh-febroyarioy…

 

Ασπασία Μόρφου – Σύντομο Βιογραφικό

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *