Πικάντικα Σουτζουκάκια με δυόσμο, από τη Σεφ Giolanda Gonio

Τα σουτζουκάκια μπορούν να ετοιμαστούν μια μέρα πριν το ψήσιμο. Διατηρήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο. Θα χρειαστεί να βράσετε 1 με 2 κουταλιές ρύζι, για αυτό το πιάτο Μουλιάστε τα καλαμάκια σε νερό όλη τη νύχτα για να μην καούν στο ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ κιμάς βοδινός

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι κύμινο

1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κουταλιά ντομάτα φρέσκια πολτοποιημένη

1/4 φλιτζανιού βρασμένο ρύζι

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

ΒΟΥΤΗΓΜΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουτάλια φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Ανακατώστε όλα τα υλικά και ζυμώστε τα λίγο. Πάρτε κουταλιές από το μείγμα και πλάστε το σε σουτζουκάκια γύρω από κάθε καλαμάκι. Χρησιμοποιήστε 20 καλαμάκια. Σκεπάστε τα σουτζουκάκια και βάλτε τα στο ψυγείο 30 λεπτά. Ψήστε τα στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Σερβίρετέ τα με το βούτηγμα δυόσμου

Βούτηγμα δυόσμου

Ανακατώνετε το ελαιόλαδο και τον δυόσμο σε ένα μπολ.

Post Author: athensupdategr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *